ASÜ’lü Okçulardan 19 Madalya, 6 Kupa, 4 Rekor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Okçuluk Takımı, Antalya’da düzenlenen ve 3 gün süren “Koçfest Büyük Final Okçuluk Türkiye Şampiyonası”nda 19 madalya, 6 kupa ve 4 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Bu yıl üst düzey bir katılıma sahne olan organizasyonda, toplam 43 üniversite mücadele etti. Makaralı Yay Erkek Takım ve Makaralı Yay Bayan Takım kategorilerinde ASÜ’lü sporcular hem birinci oldu, hem de Türkiye rekoru kırdı. Olimpik Yay Erkek Takım ve Olimpik Yay Bayan Takım kategorilerinde ikinci olan ASÜ’lüler, Makaralı Yay Mix Takım ve Olimpik Yay Mix Takım kategorilerinde de ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Makaralı Yay Mix Takım sporcuları, yarı final mücadelesinde Türkiye rekoru kırdı. ASÜ’lü sporcu Evren Çağıran ise, bireysel atışlarda kendisine ait olan Türkiye rekorunu geliştirirken, şampiyonayı ASÜ takımı, toplamda 19 madalya, 6 kupa ve 4 Türkiye rekoruyla tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, takım antrenörü ve aynı zamanda ASÜ Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kürşat Aktepe ile tüm sporcuları başarıları münasebetiyle tebrik etti.